آموزش تعمیرات مانیتور
آموزش تعمیرات مانیتور : یکی از لوازم مهم سخت افزاری در مورد کامپیوتر که برای نمایش اطلاعات استفاده می شود مانیتور نام دارد. مانیتورها دو نوع هستند : رنگي و سياه سفيد که براي نمايش تصوير در نوع سياه سفيد از لامـپ تـصوير و در نـوع رنگـی از lcd اسـتفاده ميشود. یک مانیتور معمولا شامل پنل نمایشگر، مدارها، پوشش و منبع تغذیه می باشد.
به طور کلی مانیتورها و تلویزیونهای امروزی به چندین دسته تقسیم میگردند. LED، LCD، Plasma، OLED و CRT.
CRT: قدیمی ترین و در عین حال پر مصرف ترین نوع مانیتور است. CRT مخفف Cathode ray tube به معنای لولهی پرتوی کاتدی است. که بر اساس کار آن بر اساس پرتوهای کاتدی است که توسط یک لامپ تصویر بزرگ و بسیار پر مصرف تولید میشوند.
آموزش تعمیرات مانیتور
با برخورد پرتوهای کاتدی بر صفحهی پوشیده شده ازنوع ترکیب خاصی فسفر، تصویر مورد نظر نمایان می شود. CRTها دارای دو مدل برآمده و تخت هستند که برآمده شدیداً برای چشمان شما مضر هستند. در عوض CRTهای تخت عوارض کمتری دارنداما به دلیل نوع کارکرد این مدلها نگاه طولانی مدت به این صفحه به چشم صدمه می زند علاوه بر آن اندازهی بزرگ، وزن زیاد و مصرف برق بالا از نکات منفی هستند. امروزه این دسته از مانیتورها و تلویزیونها تقریباً منسوخ شدهاند.
plasma(پلاسما): مانیتورها و تلویزیونهای Plasma برحسب اندازهای که دارند از تعدادی سلول تصویری تشکیل شدهاند. هر یک از این سلولها دارای یک لامپ فلورسنت مجزا و دو شیشه بوده که فاصلهی بین این دو شیشه با گاز نجیب زئون یا نئون با فشار بسیار بالایی تزریق میگردد که در نهایت به دلیل فشار وارده تبدیل به پلاسما میگردند. اما خب طبیعتاً این گازها از خود نوری ندارند در نتیجه نور مورد نیاز جهت ایجاد رنگها و تصاویر توسط لامپ فلورسنت تامین میشود.
آموزش تعمیرات مانیتور
کارکرد آن به طور ساده این است که وقتی نور سفید به این گازها تابیده می شود به سه رنگ اصلی سبز و قرمز و آبی تجزیه می شود و تصویر تشکیل می شود. مزیت صفحههای نمایشگر پلاسما بر سایرین، تولید تصاویری بسیار شفاف و رنگهایی واقعا زنده تر است. اما هنوز هم مصرف این نمایشگرها بالاست به هر حال اگر شفافیت و دقت رنگ برای مصرف کننده مهم باشد Plasma مناسب است اما در نظر داشته باشید که شدت نوردهی پایینتر، عدم پیشرفت تکنولوژیهای روز دنیا در نمایشگرهای Plasma و همچنین تراکم پیکسلی کمتر، جزئی جدایی ناپذیر از نمایشگرهای پلاسما هستند.
LCD: از سلولهایی با دو صفحه پلاریزه تشکیل شده و کریستال مایع بین این دو صفحه قرار دارد. اگر این دو صفحه هم جهت با هم باشند نور عبور کرده و در صورتی که در خلاف جهت نسبت به هم قرار گرفته باشند هیچ نوری از آنها عبور نمیکند. LCDها از یک لامپ کاتدی سرد پیوسته جهت تولید نور سفید استفاده میکنند. برتری تلویزیون و مانیتورهای LCD بر Plasma فقط در رزولیشن و مصرف انرژی کمتر LCDها خلاصه میشود.
آموزش تعمیرات مانیتور
LED: از پرکاربردترین صفحههای نمایشگر حال حاظر هستند و از کریستال مایع جهت نمایش تصاویر استفاده میکنند. تنها فرق آن با LCDها در منبع نوری آنهاست. در LEDها به جای استفاده از کاتد سرد از لامپهای کممصرف LED برای ایجاد نور پس زمینه استفاده می شود. لامپهای LED علاوه بر مصرف انرژی کمتر، یک مزیت بزرگ را به همراه دارند. این نوع لامپها به دلیل اندازههای کوچکی که دارند در تعداد بسیار زیاد در یک مانیتور یا تلویزیون استفاده میشوند. همین ویژگی باعث میگردد تا برای داشتن تصاویر سیاه نیازی به تغییر جهت صفحات پلاریزه نباشد، صفحههای نمایشگر LED خود به دو دستهی Edge LED و Full LED تقسیم میشوند. در Edge لامپهای LED فقط در بخشهای کناری صفحهی نمایشگر تعبیه شده اند و با تکنولوژی خاصی قادر به روشن کردن سایر بخشها نیز میباشند.
آموزش تعمیرات مانیتور
به دلیل اینکه لامپها فقط در لبهها هستند، این دسته از LEDها غالبا اندازههای بسیار باریکی در حد یک اینچ دارند؛ اما مشکل بزرگ Edge LEDها، عدم یکنواختی نور در بخشهای مختلف نمایشگر است. دستهی دوم Full LEDها هستند. که لامپهای LED به طور یکنواخت و در تمام سطح نمایشگر حضور دارند و روشنایی یک دستتری را تولید میکنند. Full LEDها از با کیفیتترین نمایشگرهای LED امروزه هستند.
OLED: در ساخت نمایشگرهای OLED مخفف Orgaing Light-Emitting از نوعی مواد ارگانیک استفاده شده است و خبری از کریستال، گاز نئون و پرتوی کاتدی و… هر پیکسل به طور مجزا، خود تولید کنندهی تصویر است.
آموزش تعمیرات مانیتور
حذف مواد واسطه و ایجاد تصویر مستقیم و عدم نیاز به لامپ تامینکنندهی نور، همه و همه موجب شکلگیری تصویری خارقالعاده از تلویزیونها و مانیتورهای OLED میگردد. یکی از ویژگی های جالب OLEDها انعطاف پذیری آنها است. بنابراین تلویزیونها و مانیتورهای خمیده OLED که در بازار به وفور یافت میشوند دقیقا از همین ویژگی OLED ها در آنها استفاده شده است، پس تصور اینکه OLED به معنای تلویزیون یا مانیتور خمیده است اشتباه است!
با توجه به موارد گفته شده و پیشرفتی که در این زمینه روز به روز می شود به وجود آمدن مشکل و خرابی در این وسایل چیزی است که نمی توان نادیده گرفت و چون یکی از وسایلی است برای کاربر مهم بوده به منظور دیدن خروجی چیزی که دنبال آن است پس نیاز به وجود متخصصی که بتواند مشکلات را تشخیص داده و رفع نماید بسیار حائز اهمیت است.
آموزش تعمیرات مانیتور
تبحر در هر بخش از تعمیر این نمایشگرها یکی از نکات مثبت بازار این حرفه می باشد. مجتمع ملی پایتخت یکی از قویترین مراکز در جهت آموزش تعمیرات انواع مانیتور و تلویزیون در برندهای مختلف امکان داشتن فرصتی برای یادگیری و تسلط بر عیب یابی و رفع مشکلات برای علاقمندان این حرفه به صورت تخصصی و کاربردی در محیطی مجهز فراهم آورده است.
برخی از سرفصلهای دروسی که در این دوره ها آموزش داده و تدریس می شود:
- آشنایی با انواع مانیتورها
- آشنایی با مکانیزم و ساختار کارکرد مانیتورها
- آشنایی با قطعات موجود در مانیتورها
- آموزش الکترونیک SMD مرتبط به قطعات روی بردهای مانیتور
- عیب یابی مدار تغذیه و روش های رفع عیب
- شناخت تمامی قطعات روی برد تغدیه و اینورتر و نحوه تست وعیب یابی
آموزش تعمیرات مانیتور
- آموزش نقشه خواني صحيح برد و معماری برد اصلی ، درایور BackLight و برد تغذیه در انواع مانیتورها به صورت تخصصی
- رفع ایراد مدارات مانیتور وخطوط افقی و عمودی و رفع مشکلات دیگر صفحه نمایش
- توضیح، تحلیل، نحوه عیب یابی و عملکرد قسمت های ورتیکال، هوریزانتال، مایکام، تغذیه، جانگل، آمپلی فایر، تیونر و…
- توضیح و تشریح و رفع عیب خروجی ها و ورودی های RF و AV و S-VIDEO و COMPONET و PC IN و DVI و HDMI و SERVICE INوبسیار موارد دیگر که به صورت عملی و کاربردی زیر نظر متخصصین این حوزه به علاقمندان آموزش داده می شود.جهت ثبت نام در این دوره ها و کسب اطلاعات بیشتر با شماره های زیر تماس بگیرید.
تلفن تماس: ۰۲۱۶۶۹۰۴۲۰۲
آدرس » تهران-میدان انقلاب-کارگرشمالی-خ نصرت-نرسیده به جمالزاده-پلاک۹۸-واحد۳
۰۲۱۶۶۹۲۲۳۷۹—–۰۲۱۶۶۹۳۵۹۲۱